Κουλουρια Θεσσαλονικης
Υλικά
1 κιλό αλεύρι
500 γρμ. χλιαρό νερό
30 γρμ. αλάτι
50 γρμ. μέλι
2 φακελάκια ξερή μαγιά
100 γρμ. λιωμένη μαργαρίνη
1 κ. σ. ταχίνι
300 γρμ. σουσάμι
500 γρμ. χλιαρό νερό
30 γρμ. αλάτι
50 γρμ. μέλι
2 φακελάκια ξερή μαγιά
100 γρμ. λιωμένη μαργαρίνη
1 κ. σ. ταχίνι
300 γρμ. σουσάμι
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό μαζί με το μέλι.
Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι, δημιουργούμε μια τρύπα στη μέση και ρίχνουμε τη μαγιά, προσθέτουμε και το ταχίνι, την μαργαρίνη ,ανακατεύουμε σιγά σιγά με το αλεύρι και τελος προσθέτουμε το αλάτι. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ενα ελαστικό ζυμάρι.
Αφήνουμε το ζυμάρι μισή ώρα σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς
Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι, δημιουργούμε μια τρύπα στη μέση και ρίχνουμε τη μαγιά, προσθέτουμε και το ταχίνι, την μαργαρίνη ,ανακατεύουμε σιγά σιγά με το αλεύρι και τελος προσθέτουμε το αλάτι. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ενα ελαστικό ζυμάρι.
Αφήνουμε το ζυμάρι μισή ώρα σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς
Κόβουμε την ζύμη σε μπαλάκια και πλάθουμε τα κουλούρια όπως δείχνουν οι φωτογραφίες.
Σε ενα μπόλ βάζουμε 1 λίτρο νερό και 2 κ.σ. ζάχαρη εκεί βουτάμε μια φορά το κουλούρι να βραχεί και μετά στο σουσάμι.
Ψήνουμε 20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα.
Enjoy!
Ψήνουμε 20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα.
Enjoy!
Comments
Post a Comment