Valentine´s Day Cookies
Υλικά
230 γρμ. βούτυρο
2 αυγά
300 γρμ ζάχαρη
90 γρμ. κακάο
μια πρέζα αλάτι
1 κ.γ. μπείκιν πάουντερ
300 γρμ αλεύρι ( για όλες τις χρήσεις)
2 βανίλιες
Για την επικάλυψη
200 γρμ. σοκολάτα γάλακτος
50 γρμ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη ,τις βανίλιες και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι , το μπέικιν ,το κακάο και τέλος το αλεύρι.
Αφήνουμε τη ζύμη 10 λεπτά στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φίλο ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες ,πάχους 5 χιλιοστών και κόβουμε με κου πατ σε σχήμα καρδιάς.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε τα μπισκότα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 °C για 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Για την επικάλυψη
Ζεσταίνουμε για λίγα λεπτά την κρέμα γάλακτος και την χύνουμε πάνω στην τεμαχισμένη σοκολάτα , ανακατεύουμε καλά.Περιχύνουμε τα μπισκότα με την λιωμένη σοκολάτα.
Enjoy!
Zutaten
230 g Butter
2 Eier
300 g Zucker
90 g Kakao
eine Prise Salz
1 TL Backpulver
300 g Mehl (Typ universal)
2 Beutel Vanillezucker
Für die Glasur
200 g Milchschokolade
50 g Schlagsahne
Zubereitung
Butter im Mixer mit Zucker und Vanillezucker schlagen und dabei ein Ei nach dem anderen hinzugeben.
Dann fügen Sie Salz, Backpulver, Kakao und zuletzt Mehl hinzu.
Den Teig 10 Minuten im Kühlschrank ruhen lassen.
Nun rollen wir den Teig zwischen zwei Blättern Backpapier zu einer länglichen Form mit 5 mm Dicke und stechen mit
einer passenden Form Kekse in Herzform aus.
Legen Sie dann das Backblech mit Backpapier aus worauf die Kekse verteilt werden, anschließend im vorgeheizten Ofen 10 Minuten bei 175 ° C backen.
Für die Glasur
Die Schlagsahne ein wenig erhitzen und über die gehackte Schokolade gießen, gut umrühren und mit der geschmolzenen Schokolade die Kekse übergießen.
Enjoy!
230 γρμ. βούτυρο
2 αυγά
300 γρμ ζάχαρη
90 γρμ. κακάο
μια πρέζα αλάτι
1 κ.γ. μπείκιν πάουντερ
300 γρμ αλεύρι ( για όλες τις χρήσεις)
2 βανίλιες
Για την επικάλυψη
200 γρμ. σοκολάτα γάλακτος
50 γρμ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη ,τις βανίλιες και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι , το μπέικιν ,το κακάο και τέλος το αλεύρι.
Αφήνουμε τη ζύμη 10 λεπτά στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φίλο ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες ,πάχους 5 χιλιοστών και κόβουμε με κου πατ σε σχήμα καρδιάς.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε τα μπισκότα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 °C για 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Για την επικάλυψη
Ζεσταίνουμε για λίγα λεπτά την κρέμα γάλακτος και την χύνουμε πάνω στην τεμαχισμένη σοκολάτα , ανακατεύουμε καλά.Περιχύνουμε τα μπισκότα με την λιωμένη σοκολάτα.
Enjoy!
Zutaten
230 g Butter
2 Eier
300 g Zucker
90 g Kakao
eine Prise Salz
1 TL Backpulver
300 g Mehl (Typ universal)
2 Beutel Vanillezucker
Für die Glasur
200 g Milchschokolade
50 g Schlagsahne
Zubereitung
Butter im Mixer mit Zucker und Vanillezucker schlagen und dabei ein Ei nach dem anderen hinzugeben.
Dann fügen Sie Salz, Backpulver, Kakao und zuletzt Mehl hinzu.
Den Teig 10 Minuten im Kühlschrank ruhen lassen.
Nun rollen wir den Teig zwischen zwei Blättern Backpapier zu einer länglichen Form mit 5 mm Dicke und stechen mit
einer passenden Form Kekse in Herzform aus.
Legen Sie dann das Backblech mit Backpapier aus worauf die Kekse verteilt werden, anschließend im vorgeheizten Ofen 10 Minuten bei 175 ° C backen.
Für die Glasur
Die Schlagsahne ein wenig erhitzen und über die gehackte Schokolade gießen, gut umrühren und mit der geschmolzenen Schokolade die Kekse übergießen.
Enjoy!
Comments
Post a Comment