Σοκολατενια ταρτα - Schokotarte






Υλικά 


Για την τάρτα 


100 γρμ. ζάχαρη
150 γρμ. βούτυρο
1 αυγό
25 γρμ. κακάο
280 γρμ. αλεύρι
1 κ.σ. νερό
1 πρέζα αλάτι


Για την κρέμα


100 γρμ. κουβερτούρα σε κομμάτια
200 γρμ. σοκολάτα γάλακτος σε κομμάτια 
200 γρμ. κρέμα γάλακτος
30 γρμ. BAILEYS





Εκτέλεση


Για την τάρτα


Βάζουμε σε ένα μπόλ τη ζάχαρη, το αυγό ,το αλάτι ,το βούτυρο, το νερό ,το αλεύρι και το κακάο και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.
Τοποθετούμε τη ζύμη στην ταρτιέρα και αφήνουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο.
Κάνουμε τρύπες με ένα πηρούνι σε όλη την τάρτα , βάζουμε πάνω μια λαδόκολλα και γεμίζουμε με ρύζι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C  για 15 λεπτά στη συνέχεια αφερούμε τη λαδόκολλα με το ρύζι και συνεχείζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει.


Για την κρέμα



Σε ένα μπόλ τοποθετούμε τα κομμάτια απο τις σοκολάτες.
Ζεστένουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος για λίγα λεπτά προσοχή να μην κάψει
και την ρίχνουμε πάνω απο τις σοκολάτες , προσθέτουμε και το BAILEYS και ανακατεύουμε μεχρι να ομοιογενοποιηθεί.
Αφήνουμε να κυρώσει για λίγο και την ρίχνουμε πάνω απο την τάρτα.
Τέλος γαρνίρουμε με φρούτα του δάσους και τεμαχισμένο φιστίκι.


                                                                                      Enjoy!







Zutaten

100 g Zucker
150 g Butter
1 Ei
25 g Kakao
280 g Mehl
1 EL. Wasser
1 Prise Salz


Für Schlagsahne

100 g Schoko Kuvertüre in Stücken
200 g Milchschokolade
200 g Schlagsahne
30 ml BAILEYS


Zubereitung

Für die Tarte

In eine Schüssel Zucker, Ei, Salz, Butter, Wasser, Mehl und Kakao geben und mit den Händen vermischen, bis ein glatter Teig entsteht.
Anschließend den Teig in eine Tartenform geben und 10 Minuten im Kühlschrank ruhen lassen.
In die leicht zwischengekühlte Tarte machen wir mit einer Gabel Löcher, verteilt auf die ganze Tarte. Diese überlegen wir dann mit Backpapier
worauf wir Reis streuen (zur Dehydrierung).
Nun backen Sie die Tarte in einem vorgeheizten Ofen bei 160 C° für 15 Minuten, dann entnehmen Sie das Backpapier mit dem Reis und backen
sie weitere 15 Minuten lang, anschließend abkühlen lassen.


Für die Creme

In einer Schüssel alle Schokoladenstücke legen.
In einem Topf die Schlagsahne für ein paar Minuten erhitzen (Achtung nicht überhitzen) und über die Schokoladenstücke gießen.
Dann fügen wir BAILEYS hinzu und rühren gut, bis die Creme homogen ist.
Schließlich eine Weile abkühlen lassen und über die Tarte gießen.

Zum Schluss mit Waldfrüchten und gehackter Erdnuss garnieren.



                                                    Enjoy!




Comments

Popular Posts