Mini Banoffee








Υλικά 




Για το μπισκότο

150 γρμ βούτυρο
300 γρμ αλεύρι
1 αυγό
90 γρμ ζάχαρη
1 βανίλια


Για την καραμέλα

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

 
Για το ντεκόρ 

250 γρμ. κρέμα γάλακτος 30% λιπαρά.
150 γρμ. άχνη ζάχαρη
και 3 μπανάνες 


Εκτέλεση 


Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να γίνει σαντιγί. Αφήνουμε στο ψυγείο. 

Για την καραμέλα

Γεμίζουμε μια βαθιά κατσαρόλα με νερό και βάζουμε μέσα το ζαχαρούχο γάλα όπως είναι με το κουτί. Πρέπει το νερό να σκεπάζει την συσκευασία. Βράζουμε για 2 ώρες. Αν εξατμιστεί πολύ νερό τότε προσθέτουμε κι άλλο.
Αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα να κρυώσει πρίν το ανοίξουμε.


Για το μπισκότο 
 
Χτυπάμε στο μίξερ το αυγό ,τη ζάχαρη , το βούτυρο και τη βανίλια. Εκτός μίξερ προσθέτουμε και το αλεύρι , πλάθουμε με τα χέρια μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία ζύμη. Τοποθετούμε την ζύμη σε ατομικές μικρές ταρτιέρες. Με ένα πιρούνι τρυπάνε τη ζύμη ,στρώνουμε μικρά χαρτάκια λαδόκολλας και γεμίζουμε με ρύζι. Ψήνουμε για 15 λεπτά  σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C. Αφαιρούμε την λαδόκολλα και ψήνουμε 2 -3 λεπτά ακόμη μέχρι να πάρει λίγο χρώμα απο πάνω η τάρτα. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και έπειτα ξεφορμάρουμε .

Γεμίζουμε τις τάρτες με την καραμέλα και κόβουμε από πάνω τις μπανάνες σε ροδέλες.
Τέλος γαρνίρουμε με  την σαντιγί .

                                                               Enjoy!



                                    

Comments

Popular Posts