Τουρτα νουγκατινα σοκολατα - Nougattorte
Υλικά
Για το παντεσπάνι

200 γρμ φουντούκι τριμμένο ψίχα
70 γρμ αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
6 αυγά
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
2 κ.σ. κακάο
μια πρέζα αλάτι
Για την κρέμα νουγκατίνα σοκολάτα
120 γρμ κρέμα γάλακτος
400 γρμ σοκολάτα νουγκατίνα
1 βανίλια
700 γρμ Mascarpone
400 γρμ σοκολάτα νουγκατίνα
1 βανίλια
700 γρμ Mascarpone
Ντεκόρ
100 γρμ σοκολάτα κουβερτούρα
2 κ.σ. λάδι
2 κ.σ. λάδι
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη και τη βανίλια.
Όταν το μείγμα έχει αφρατέψει αρκετά τότε προσθέτουμε την ψίχα φουντουκιού, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ , το κακάο και το αλάτι. Συνεχίζουμε να χτυπάμε λίγα λεπτά ακόμα.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε μια αποσπώμενη φόρμα.
Όταν το μείγμα έχει αφρατέψει αρκετά τότε προσθέτουμε την ψίχα φουντουκιού, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ , το κακάο και το αλάτι. Συνεχίζουμε να χτυπάμε λίγα λεπτά ακόμα.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε μια αποσπώμενη φόρμα.
Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά.
Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι στην μέση το παντεσπάνι αν έχει ψηθεί.
Για την κρέμα νουγκατίνα
Σπάμε την νουγκατίνα σε κομμάτια και την τοποθετούμε σε ένα μπόλ.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση την ρίχνουμε πάνω από την νουγκατίνα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η σοκολάτα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να κρυώσει. Στη συνέχεια βγάζουμε από το ψυγείο την κρέμα και την χτυπάμε στο μίξερ στην μεγάλη ταχύτητα μέχρι να πάρει αρκετό όγκο. Προσθέτουμε την βανίλια και το Mascarpone ,συνεχίζουμε για λίγο ακόμη το χτύπημα. Αφήνουμε για μισή ώρα τουλάχιστον την κρέμα στο ψυγείο.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση την ρίχνουμε πάνω από την νουγκατίνα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η σοκολάτα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να κρυώσει. Στη συνέχεια βγάζουμε από το ψυγείο την κρέμα και την χτυπάμε στο μίξερ στην μεγάλη ταχύτητα μέχρι να πάρει αρκετό όγκο. Προσθέτουμε την βανίλια και το Mascarpone ,συνεχίζουμε για λίγο ακόμη το χτύπημα. Αφήνουμε για μισή ώρα τουλάχιστον την κρέμα στο ψυγείο.
Για το ντεκόρ
Ζεσταίνουμε την κουβερτούρα στα μικροκύματα και ρίχνουμε και το λάδι. Ανακατεύουμε καλά.
Συναρμολόγηση
Όταν το παντεσπάνι έχει κρυώσει αρκετά , το κόβουμε σε δύο σημεία ώστε να δημιουργηθούν τρείς δίσκοι.
Τοποθετούμε τον πρώτο δίσκο σε μια πιατέλα και απλώνουμε την πρώτη στρώση κρέμας που έχουμε φτιάξει. Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο και με τους άλλους δύο δίσκους και την υπόλοιπη κρέμα. Τελειώνουμε με τελευταία στρώση κρέμα και περιχύνουμε και την λιωμένη κουβερτούρα. Με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής φτιάχνουμε μερικές ροζέτες και πάνω τοποθετούμε και τα Toffifee. Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο να κρυώσει για αρκετές ώρες πρίν την κόψουμε.
Τοποθετούμε τον πρώτο δίσκο σε μια πιατέλα και απλώνουμε την πρώτη στρώση κρέμας που έχουμε φτιάξει. Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο και με τους άλλους δύο δίσκους και την υπόλοιπη κρέμα. Τελειώνουμε με τελευταία στρώση κρέμα και περιχύνουμε και την λιωμένη κουβερτούρα. Με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής φτιάχνουμε μερικές ροζέτες και πάνω τοποθετούμε και τα Toffifee. Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο να κρυώσει για αρκετές ώρες πρίν την κόψουμε.
Enjoy!
Comments
Post a Comment