Χριστουγεννιατικη τουρτα σοκολατας - Weihnachtliche Schokotorte
Υλικά
250 γρμ. ζάχαρη καστανή
250 γρμ. βούτυρο
5 αυγά
250 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα
100 γρμ. σταγόνες σοκολάτας
400 γρμ. σκόνη φουντουκιού (φουντούκι τριμμένο)
20 γρμ. ρούμι
10 γρμ. κανέλα
10 γρμ. μοσχοκάρυδο
ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
1 ρόδι.
Για το γλάσο σοκολάτας
200 γρμ. κουβερτούρα
150 γρμ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα στα μικροκύματα ή σε μια κατσαρολίτσα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα.
Χτυπάμε στο μίξερ για 5` τη ζάχαρη με τα αυγά και προσθέτουμε το ρούμι,το ξύσμα, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα,τις σταγόνες, τη σκόνη φουντουκιού και τέλος την λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια αποσπώμενη φόρμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στούς 170° για 30`. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.
Γλάσο σοκολάτας
Βράζουμε για λίγο την κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε πάνω απο την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατέυουμε καλα έως ότου λιώσει η σοκολάτα. Ρίχνουμε το γλάσο πάνω στο κρύο γλυκό. Γαρνίρουμε την τούρτα με ρόδι.
Enjoy!
250 gr. Brauner Zucker
250 gr. Butter
5 Eier
250 gr. Schokoladenkuvertüre
100 gr. Schoko Tröpfchen
400 gr. Haselnusskerne gemahlen
20 ml Rum
10 gr. Zimt gemahlen
10 gr. Muskatnuss gemahlen
2 E.L. geriebene Orangenschalen
1 Granatapfel
Für die Schokoladenglasur
200 gr. Schokoladenkuvertüre
150 gr. Schlagsahne
Zubereitung
Die Butter mit der Schokoladenkuvertüre in der Mikrowelle oder in einem Topf erhitzen, dann umrühren, bis die Schokolade gut schmilzt.
Zuerst für 5 Minuten im Mixer Zucker und Eier schlagen, dann Rum, die geriebene Orangenschale, Muskatnuss, Zimt, Schoko Tröpfchen, die genahlenen Haselnusskerne und schließlich die zuvor geschmolzene Schokolade mit mit der Butter unterm Rühren hinzugeben.
Die Mischung geben wir zuletzt in eine Backform.
Im vorgeheizten Backofen 30 Minuten lang bei 170 ° backen und die Torte abkühlen lassen.
Schokoglasur
Wir erhitzen die Schlagsahne ein wenig gießen sie in eine Schüssel mit der zuvor in kleine Stücke zerteilten Schokoladenkuvertüre bis diese völligschmilzt.
Die Glasur schließlich über die kalte Torte gießen und den Kuchen mit Granatäpfelfrucht garnieren.
Enjoy!
Comments
Post a Comment