Μπισκοτακια βανιλιας - Vanillekipferl














Υλικά


200 γρμ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
80 γρμ. ζάχαρη
175 γρμ. βούτυρο ( σε θερμοκρασία δωματίου )
2 κρόκους
100 γρμ. αμύγδαλο σκόνη
1 πρέζα αλάτι


Για το πασπάλισμα


100 γρμ. άχνη ζάχαρη
4 - 5 φακελάκια ζάχαρη - βανίλια ή 2 κ. γ. βανίλια σκόνη



Εκτέλεση


Σε μία λεκάνη βάζουμε τους κρόκους , τη ζάχαρη ,το βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Έπειτα προσθέτουμε ,το αλάτι, τα αμύγδαλα σκόνη και το αλεύρι.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη.
Αφήνουμε τη ζύμη 2 ώρες στο ψυγείο.
Παίρνουμε μικρή ποσότητα απο το μείγμα και πλάθουμε μικρά μπαστουνάκια , τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα ψήνουμε στους 160 °C  για 15 `. Αδειάζουμε σε ένα μπόλ την άχνη και τις βανίλιες , ρίχνουμε τα μπισκοτάκια μόλις βγούν ζεστά απο το φούρνο μέσα στη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να πάει παντού η ζάχαρη.


                                                                                       Enjoy!

























Zutaten

200 g Mehl
80 g Zucker
175 g Butter (bei Raumtemperatur)
2 Eigelb
100 g gemahlene Mandeln
1 Prise Salz


Zum Bestreuen

100 g Puderzucker
4 - 5 Beutel Zucker - Vanillezucker oder 2 cc. Vanillepulver


Zubereitung

In einer Schüssel das Eigelb, den Zucker und die Butter mit einem Schneebesen umrühren.
Dann Salz, gemahlene Mandeln und Mehl hinzufügen und weiterrühren, bis ein Teig entsteht.
Den Teig 2 Stunden im Kühlschrank abkühlen lassen.
Später nehmen Sie eine kleine Menge der Mischung und formen die Kipferl (bei Bedarf mithilfe einer Kipferlform).
Daraufhin legen Sie diese in ein Backblech und backen sie 15 Minuten lang bei 160° C.
Danach vermischen Sie Staubzucker und Vanillezucker in einer separaten Schüssel und streuen es auf die heiß gebackenen Vanillekipferl.


                                                                                     Enjoy!
                                                                   

Comments

Popular Posts