Κορμος με Nutella -
Υλικά
Για το παντεσπάνι
3 αυγά
125 γρμ. βούτυρο
110 γρμ. άχνη ζάχαρη
130 γρμ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις )
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
40 γρμ. αμύγδαλο σκόνη
2 κ. σ. ρούμι
2 κ. σ. γάλα
1 κ. γ. ξύσμα λεμόνι
400 γρμ. Nutella
300 γρμ. κρέμα γάλακτος
150 γρμ. κουβερτούρα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 ° C.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη και το βούτυρο για 10 λεπτά .
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρούμι , το γάλα , τη βανίλια , το ξύσμα απο το λεμόνι και τέλος το αμύγδαλο ,το αλεύρι και το μπέικιν. Χτυπάμε το μείγμα στο μίξερ για 5 λεπτά ακόμα.
Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε λαμαρίνα , αδειάζουμε πάνω το μείγμα και το απλώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια της λαδόκολλας. Ψήνουμε για 15 - 20 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα.
Βγάζουμε απο το φούρνο το παντεσπάνι όταν ψηθεί και το τυλίγουμε ρολό όπως είναι ζεστό με την λαδόκολλα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Ζεσταίνουμε για λίγο στα μικροκύματα ή σε ένα κατσαρολάκι με νερό τη Νutella.
Όταν το παντεσπάνι έχει κρυώσει αρκετά ,το ξετυλίγουμε και προσεκτικά αφαιρούμε την λαδόκολλα. Με μια σπάτουλα απλώνουμε την Nutella σε όλη την επιφάνεια , τυλίγουμε ρολό.
Στο μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.
Λιώνουμε την κουβερτούρα στα μικροκύματα και την αδειάζουμε μέσα στην σαντιγί , ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Καλύπτουμε το ρολό.
Enjoy!
Για το παντεσπάνι
3 αυγά
125 γρμ. βούτυρο
110 γρμ. άχνη ζάχαρη
130 γρμ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις )
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
40 γρμ. αμύγδαλο σκόνη
2 κ. σ. ρούμι
2 κ. σ. γάλα
1 κ. γ. ξύσμα λεμόνι
400 γρμ. Nutella
300 γρμ. κρέμα γάλακτος
150 γρμ. κουβερτούρα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 ° C.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη και το βούτυρο για 10 λεπτά .
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρούμι , το γάλα , τη βανίλια , το ξύσμα απο το λεμόνι και τέλος το αμύγδαλο ,το αλεύρι και το μπέικιν. Χτυπάμε το μείγμα στο μίξερ για 5 λεπτά ακόμα.
Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε λαμαρίνα , αδειάζουμε πάνω το μείγμα και το απλώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια της λαδόκολλας. Ψήνουμε για 15 - 20 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα.
Βγάζουμε απο το φούρνο το παντεσπάνι όταν ψηθεί και το τυλίγουμε ρολό όπως είναι ζεστό με την λαδόκολλα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Ζεσταίνουμε για λίγο στα μικροκύματα ή σε ένα κατσαρολάκι με νερό τη Νutella.
Όταν το παντεσπάνι έχει κρυώσει αρκετά ,το ξετυλίγουμε και προσεκτικά αφαιρούμε την λαδόκολλα. Με μια σπάτουλα απλώνουμε την Nutella σε όλη την επιφάνεια , τυλίγουμε ρολό.
Στο μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.
Λιώνουμε την κουβερτούρα στα μικροκύματα και την αδειάζουμε μέσα στην σαντιγί , ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Καλύπτουμε το ρολό.
Enjoy!
Comments
Post a Comment