Μελομακαρονα - Melomakarona
Υλικά
280 ml ελαιόλαδο
100 γρμ. μαργαρίνη
180 γρμ. ζάχαρη
1 κιλό αλεύρι μαλακό
1 κ. γ. σόδα
2 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
χυμό απο δύο πορτοκάλια
2 κ. σ. ξύσμα πορτοκάλι
15 ml κονιάκ
Για το σιρόπι
300 γρμ. ζάχαρη
300 γρμ. μέλι
300 ml νερό
Για το πασπάλισμα
τριμμένο καρύδι
1 κ. γ. κανέλα
1 κ. γ. γαρύφαλλο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 ° C
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε με το σύρμα τη ζάχαρη ,το ελαιόλαδο και την μαργαρίνη.
Όταν διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη προσθέτουμε το κονιάκ , το ξύσμα και το χυμό απο το πορτοκάλι.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τη σόδα ,τα ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία ζύμη.Προσοχή δεν ζυμώνουμε τη ζύμη.
Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί.
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια τη ζύμη όσο το μέγεθος ενός καρυδιού, στο ψήσιμο τα μελομακάρονα σχεδόν θα διπλασιαστούν.
Ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ολα τα υλικά για το σιρόπι και το βράζουμε για 5 λεπτά ,μόλις βγάλουμε τα μελομακάρονα απο το φούρνο ζεστά τα ρίχνουμε στο καυτό σιρόπι, στη συνέχεια τα αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι , κανέλα και γαρύφαλλο.
Enjoy!
Zutaten
280 ml Olivenöl
100 g Margarine
180 g Zucker
1 kg Mehl Typ 405
2 TL Backpulver
gepressten Saft von zwei Orangen
2 EL geriebene Orangenschale
15 ml Cognac
Für den Sirup
300 g Zucker
300 g Honig
300 ml Wasser
Zum Bestreuen
100 g zerhackte Walnuss
1 TL Zimt
1 TL Nelkengewürz
Zubereitung
Den Backofen auf 175 ° C vorheizen.
In einer Schüssel mischen wir Zucker, Olivenöl und Margarine mit dem Schneebesen. Wenn der Zucker vollständig aufgelöst ist, fügen Sie Cognac, Zucchini und Orangensaft hinzu.
Dann das Mehl mit dem Backpulver über der Schüssel sieben und vorsichtig vermischen, bis ein weicher Teig entsteht. Der Teig wird nicht kräftig geknetet!
Legen Sie anschließend eine Backform mit Backpapier aus und formen Sie kleine Teigkugeln (etwa so groß wie eine Walnuss mit Schale).
Unterm Backen schwellen die Melomakarona auf die fast doppelte Größe an, wir backen sie 20 bis 25 Minuten lang.
Dann in einen Kochtopf alle Zutaten für den Sirup geben und 5 Minuten lang kochen lassen.
Sobald wir die Melomakarona warm aus dem Backofen nehmen, geben wir sie in den Topf mit dem heißen Sirup, nach etwa 15 Sekunden nehmen wir sie mit einem Schlitzlöffel wieder heraus.
Schließlich mit zerhackter Nuss, Zimt und Nelken bestreuen.
Enjoy!
Comments
Post a Comment