Κεικ καροτου - carrot cake








Υλικά


4 αυγά
250 γρμ. καστανή ζάχαρη 
200 γρμ. σπορέλαιο
4 καρότα τριμμένα
1 μεγάλο μήλο τριμμένο
450 γρμ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
150 γρμ. κρέμα γάλακτος
10 γρμ. κανέλα
10 γρμ. μοσχοκάρυδο
ξύσμα απο ένα λεμόνι
100 γρμ. καρύδια


Για την κρέμα λεμονιού


150 γρμ. άχνη ζάχαρη
100 γρμ. βούτυρο
1 βανίλια
90 γρμ. τυρί κρέμα
1 κ. σ. ξύσμα λεμονιού


Εκτέλεση


 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
Χτυπάμε για 5 λεπτά στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και το σπορέλαιο, προσθέτουμε ολα τα μπαχαρικά.
Στη συνέχεια εκτός μίξερ ανακατεύουμε με μια σπάτουλα τα τριμμένα καρότα ,το τριμμένο μήλο, την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα λεμονιού , τα καρύδια και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν.
Βάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε για 50 - 60 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά.


Κρέμα λεμονιού


Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη για 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού ,την βανίλια και το τυρί κρέμα ,χτυπάμε για άλλα 10 λεπτά.
Απλώνουμε πάνω στο κέικ όταν αυτό κρυώσει.



                                                                                 Enjoy!





Zutaten

4 Eier
250 g brauner Zucker
200 g Maisöl
4 Karotten gerieben
1 großer Apfel gerieben
450 g Mehl
1 Beutel Backpulver
150 g Sahne
10 g Zimt
10 g Muskatnuss
1 geriebene Zitronenschale
100 g Walnüsse


Für die Zitronencreme

150 g Puderzucker
100 g Butter
1 Vanillenzucker
90 g Frischkäse
1 Teelöffel geriebene Zitronenschale


Zubereitung

Cake

Den Ofen auf 170 ° C vorheizen.
5 Minuten lang im Mixer die Eier mit Zucker und Maisöl schlagen, dann alle Gewürze dazugeben. Daraufhin bei ausgeschaltetem Mixer die geriebenen Karotten, den geriebenen Apfel, die Sahne, die geriebene Zitronenschale, die Walnüsse und schließlich das Mehl mit dem Backpulver vermischen. Die Mischung in eine mit Butter gestrichene Backform geben und 50 - 60 Minuten lang backen, dann gut abkühlen lassen.


Zitronencreme

Schlagen Sie die Butter im Mixer mit dem Puderzucker 5 Minuten lang und fügen Sie dann die geriebene Zitronenschale, Vanillenzucke r und Frischkäse hinzu. Schlagen Sie die Mischung weitere 10 Minuten lang.
Creme wird nach dem Abkühlen auf den Kuchen verteilt.




                                                                                 Enjoy!








Comments

  1. Φαίνεται υπέροχο.Μπράβο! Θα το κάνω σιγουρα και θα πω εντυπώσεις.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστώ πολύ kalinina !!! Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση !!
      περιμένω εντυπώσεις :)

      Delete

Post a Comment

Popular Posts