Παστα φλωρα

Υλικά
150 γρμ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
300 γρμ. αλεύρι (για ολες τις χρήσεις )
90 γρμ. ζάχαρη
1 αυγό
1 βανίλια
μαρμελάδα φράουλα ( ανακατεύουμε 20 γρμ. ρούμι στην μαρμελάδα)
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το αυγό με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
Προσθέτουμε το βούτυρο με τη βανίλια και τέλος το αλεύρι ανακατεύοντας με σπάτουλα.
Όταν δημιουργηθεί μια απαλή, λεία ζύμη ,την στρώνουμε τε τα δάχτυλα σε μία ταρτιέρα ,ανασηκώνουμε τη ζύμη στα πλαϊνά της ταρτιέρας.
Κρατάμε μια μικρή ποσότητα ζύμης για το στολισμό.Αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.
Απλώνουμε μαρμελάδα σε όλη την επιφάνεια.Αλευρώνουμε τον πάγκο και ανοίγουμε την υπόλοιπη ζύμη σε φύλλο πάχους 5 χιλιοστών.
Κόβουμε με κουπ πατ τη ζύμη σε σχέδια.Τα βάζουμε πάνω απο την μαρμελάδα.
Ψήνουμε για 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό καλά και μετά αφαιρούμε απο την φόρμα.
Enjoy!

Comments
Post a Comment