Lebkuchen
Υλικά
200 γρμ. μέλι
100 γρμ. ζάχαρη
500 γρμ. αλεύρι
20 γρμ. βούτυρο
1 κ.σ. κακαο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 αυγό
5 κ.σ. γάλα
1 βανίλια
1 κ.γ. κανέλα
μισό κ.γ. μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Αφήνουμε το μείγμα 1 ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
Τοποθετούμε το μείγμα ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες και ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 5 χιλιοστών
Κόβουμε με κουπ πατ
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στούς 180° για 10´
Για το άσπρο γλάσο
Χτυπάμε στο μίξερ για 15` ενα ασπράδι αυγού με 150 γρμ. άχνη ζάχαρη
Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και διακοσμούμε τα μπισκότα.
Comments
Post a Comment