Lemon Cake



Υλικά

200 γρμ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου )
200 γρμ. ζάχαρη
5 αυγά
200 γρμ. στραγγιστό γιαούρτι
500 γρμ. αλεύρι( για όλες τις χρήσεις )
1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
ξύσμα απο δύο λεμόνια

Για την κρέμα

150 γρμ. άχνη
100 γρμ. βούτυρο
90 γρμ. τυρί κρέμα
1 βανίλια
ξύσμα απο ένα λεμόνι









Εκτέλεση

Σε ένα μπόλ ρίχνουμε το μαλακό βούτυρο, τη ζάχαρη και τις βανίλιες, ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού και το γιαούρτι. Τέλος το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε απαλά για 1 με 2 λεπτά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
 Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρομένη στρογγυλή  φόρμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά.
 Αφήνουμε να κρυώσει καλά και ξεφορμάρουμε.

Για την κρέμα
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη και προσθέτουμε το τυρί , το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια. Χτυπάμε μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω απο το κέικ όταν αυτό έχει κρυώσει τελείως.

                                            Enjoy!



                                         
















Comments

Popular Posts