Καριοκες
Υλικά
150 γρμ καρύδι
150 γρμ βιτάμ
250 γρμ ζαχαρούχο γάλα
250 γρμ μπισκότα Αλλατίνη "βουτηχτά"
2 βανίλιες
10 γρμ ρούμι
20 γρμ κακάο
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. κανέλα
150 γρμ βιτάμ
250 γρμ ζαχαρούχο γάλα
250 γρμ μπισκότα Αλλατίνη "βουτηχτά"
2 βανίλιες
10 γρμ ρούμι
20 γρμ κακάο
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. κανέλα
350 γρμ κουβερτούρα για την επικάλυψη
Εκτέλεση
Κόβουμε στο μούλτι τα μπισκότα με τα καρύδια σε χοντρά κομμάτια.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βιτάμ.
Ρίχνουμε σε μια λεκάνη τα μπισκότα , το καρύδι ,το λιωμένο βιτάμ και το ζαχαρούχο ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και το ρούμι, τις βανίλιες, το κακάο ,το μέλι και την κανέλα.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια υγρή μάζα.
Ανοίγουμε στον πάγκο μια μεμβράνη και φτιάχνουμε ένα σαλάμι.
Τυλίγουμε σφιχτά και το αφήνουμε για 2 ώρες στην κατάψυξη.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βιτάμ.
Ρίχνουμε σε μια λεκάνη τα μπισκότα , το καρύδι ,το λιωμένο βιτάμ και το ζαχαρούχο ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και το ρούμι, τις βανίλιες, το κακάο ,το μέλι και την κανέλα.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια υγρή μάζα.
Ανοίγουμε στον πάγκο μια μεμβράνη και φτιάχνουμε ένα σαλάμι.
Τυλίγουμε σφιχτά και το αφήνουμε για 2 ώρες στην κατάψυξη.
Λιώνουμε την κουβερτούρα.
Κόβουμε τις καριόκες με ένα κοφτερό μαχαίρι και τις βουτάμε στην σοκολάτα.
Στη συνέχεια τις τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα και αφήνουμε στην κατάψυξη να κρυώσουν καλά.
Κόβουμε τις καριόκες με ένα κοφτερό μαχαίρι και τις βουτάμε στην σοκολάτα.
Στη συνέχεια τις τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα και αφήνουμε στην κατάψυξη να κρυώσουν καλά.
Enjoy!
Comments
Post a Comment