Chocolate orange cake










Υλικά 

180 γρμ.  σοκολάτα γάλακτος
180 γρμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3 αυγά
180 γρμ. φουντούκι τριμμένο σκόνη
3 κ.σ. κακάο
μια πρέζα αλάτι
1 κ.γ. μπεικιν παουντερ 


Για την κρέμα πορτοκάλι 

500 γρμ. χυμό πορτοκαλιού
200 γρμ. ζάχαρη
400 γρμ. κρέμα γάλακτος
12 φύλλα ζελατίνη


Για την επικάλυψη 

150 γρμ. σοκολατα γάλακτος
150 γρμ.  κρέμα γάλακτος
Ξύσμα απο ένα πορτοκάλι 


Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι
Λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα σε μπεν μαρι,αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά και προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο ,συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με μια σπάτουλα και προσθέτουμε το κακάο, το αλάτι, μπεικιν και το φουντούκι. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρομένη φόρμα και ψήνουμε για 15 με 20λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς . Αφήνουμε να κρυώσει καλά και κόβουμε σε 3 δίσκους .

Για την κρέμα πορτοκάλι 

Σε 10 κ.σ χυμό πορτοκάλι βάζουμε τις ζελατίνες να μαλακώσουν για περίπου 5 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 500 ml χυμό πορτοκάλι μαζί με τη ζάχαρη (οχι να βράσει). Στύβουμε τις ζελατίνες και τις ρίχνουμε στο ζεστό χυμό ανακατεύουμε με ένα σύρμα,  αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Στο μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και προσθέτουμε και το μείγμα που φτιάξαμε με το χυμό. Συνεχίζουμε για 30 δευτερόλεπτα να χτυπάμε στο μίξερ. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Στήνουμε την τούρτα βάζοντας μια στρώση παντεσπάνι μια κρέμα.
Τέλος ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λιώνουμε τη σοκολάτα βάζουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού. Αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε το τελευταίο παντεσπάνι πάνω απο την τούρτα.
                                Enjoy!
















Comments

Popular Posts