Ταρτα αμυγδαλου - Mandel Tarte

Υλικά

        
    Για την τάρτα

300 γρμ. αλεύρι
90 γρμ. ζάχαρη
150 γρμ. βούτυρο
1 αυγό



       Για την γέμιση

100 γρμ. αμύγδαλο σκόνη
100 γρμ. βούτυρο
2 βανίλιες
120 γρμ. ζάχαρη
100 γρμ. αμύγδαλα κομματάκια
3 κ.σ. γάλα


     
    Εκτέλεση


   

      Για την τάρτα 
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της τάρτας.
Όταν δημιουργηθεί η ζύμη κρατάμε το ¼ για τη διακόσμηση.
 Στρώνουμε την υπόλοιπη σε μια αποσπώμενη φόρμα 30 εκ.
Αφήνουμε στο ψυγείο τις ζύμες για 30’.




Για την γέμιση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο μαζί με τα υπόλοιπα υλικά τις γέμισης και τα ζεσταίνουμε για 5‘.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από την τάρτα.

 
    Για την διακόσμηση  

Τοποθετούμε τη ζύμη της τάρτας που έχουμε κρατήσει, ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες και με έναν πλάστη ανοίγουμε φύλλο
Κόβουμε με κουπ πατ σε σχήμα αστεράκια τη ζύμη και καλύπτουμε την τάρτα
 Ψήνουμε στους 200° για 25‘ με 30‘.       
                                                  Enjoy!


Zutaten


   
Für die Tarte

300 g Mehl
90 g Zucker
150 g Butter
1 Ei


    Für die Füllung

100 g geriebene Mandeln
100 g Butter
1 Vanillezucker
120 g Zucker
100 g gehackte Mandeln
3 TL Milch


Zubereitung


    Für die Tarte

Die Butter und den Zucker mit dem  Mixer umrühren. dann die restlichen Zutaten hinzufügen.
¼ des Teigs behalten wir uns für die Dekorationssterne auf.
Wir füllen den restl. Teig in eine Ringform mit 30 cm Durchmesser.
Lassen Sie den kompletten Teig 30 Minuten im Kühlschrank abkühlen.



    Für die Füllung

Die Butter mit den restlichen Zutaten  der Füllung in einen Kochtopf geben  und 5 Minuten lang erhitzen, anschließend die Mischung über die Tarte gießen.



    Für die Dekorationssterne

Den übrigen Teig ausrollen und Sterne daraus stechen, dann die Tarte damit bedecken.
25 - 30 Minuten backen bei 200°C.

                                                          Enjoy!





 
 

Comments

Popular Posts