Cupcakes Espresso
Υλικά
70 γρμ. βούτυρο
200 γρμ. άχνη
2 αυγά
90 γρμ. γιαούρτι
2 βανίλιες
230 γρμ. espresso ή (σε 200 γρμ. ζεστό νερό διαλύουμε 30 γρμ.στιμιαίο καφέ)
240 γρμ. αλεύρι
20 γρμ. κακάο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Γιά το frosting
150 γρμ. άχνη
100 γρμ. βούτυρο
2 βανίλιες
90 γρμ. τυρί κρέμα
1/2 κ.σ. λικέρ καφέ
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη για 5`.Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι , τις βανίλιες , τον espresso και τέλος μπέικιν, κακάο και το αλεύρι .Χτυπάμε για 5` στο μίξερ το μείγμα. Έπειτα αδιάζουμε το μείγμα σε φορμάκια για cupcakes και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στούς 170° για 12`- 15`.Αφήνουμε να κρυώσουν και μετά απλώνουμε απο πάνω το frosting.
Για το frosting
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ για 10`.
Comments
Post a Comment